Propjes lezen

Na een drukke ochtend moeten de kinderen  's middags meestal nog estafette lezen. Uit ervaring weet ik dat de meeste kinderen dat niet echt fijn vinden, ze hebben geen concentratie meer of ze hebben gewoon geen zin meer in lezen. Toch is het wel belangrijk! Daarom heb ik laatst iets bedacht wat voor de kinderen nieuw was: propjes lezen! Ik heb de belangrijkste woorden van de estafetteles van groep 4 op een papiertje geschreven en daar propjes van gemaakt. Omdat ik in een combigroep werk, heb ik groep 3 er ook bij betrokken. Op gekleurde papiertjes heb ik woorden van Lijn 3 geschreven die bij de les van die dag horen.

Lees meer »

Rekenjenga

Een spelletje om spelenderwijs de tafels te oefenen! Je speelt het spel volgens de Jenga regels, je lost nu alleen eerst een som op voordat je het blokje bovenop de stapel legt!

Lees meer »

Voetenregenboog

In mijn eerste stagejaar heb ik met groep 1 en 2 een voetenregenboog gemaakt. Ik had nog nooit zoiets gezien en mijn stagebegeleidster ook niet, dus we wisten niet zo goed wat we moesten verwachten! We hebben van te voren de ouders gewaarschuwd en ook gevraagd of ze de kinderen extra kleren mee wilden geven of de kinderen kleren aandoen die vies mochten worden! Dit is wel belangrijk, want geloof me de kinderen worden best vies😉

Lees meer »