Rekenjenga

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 17:00

Een spelletje om spelenderwijs de tafels te oefenen! Je speelt het spel volgens de Jenga regels, je lost nu alleen eerst een som op voordat je het blokje bovenop de stapel legt!

Wat heb je nodig?

- Het Jengaspel

- Stift

Voorbereiding

Voordat je dit spel kunt spelen moet je eerst nog een beetje voorbereidingswerk doen. Ik heb er voorgekozen om om elk blokje een som te schrijven, je kan er ook voor kiezen om de helft van de blokjes met een som te doen en de andere helft zonder som. 

Je kunt hierbij rekening houden met de tafels die de kinderen moeilijk vinden!

 

 

Uitvoering

Eerst moet de toren worden opgebouwd. In de beginopstelling bestaat de toren uit 18 lagen. Elke laag bestaat uit 3 blokken die tegen elkaar aan liggen. De blokken in de laag erboven en eronder liggen overdwars. De kant met de som erop moet naar beneden liggen, je ziet de som dus niet.

 

De speler die aan de beurt is neemt een blok uit de toren. Dit blok mag niet uit de bovenste laag worden genomen. De speler mag slechts één hand tegelijk gebruiken! Als het blokje uit de toren is, kijk je welke som er opstaat. Je zegt wat het antwoord is en daarna plaats je het blok bovenop de toren. De speler vult de bovenste rij weer aan tot er 3 blokjes liggen daarna komt er weer een rij bovenop. Denk erom dat je de blokjes steeds weer overdwars neerzet! Nu is de andere speler aan de beurt, net zolang tot de toren valt.

 

Als de toren valt terwijl jij aan de beurt bent, dan ben je af.

 

Afronding

Je doet samen de blokjes weer in de doos!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.